Algemene voorwaarden Ingeturnd

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen bij Ingeturnd.

Bestelling

 1. De persoonsgegevens van de klant worden uitsluitend gebruikt voor de afhandeling van de bestelling. Zie de privacyverklaring van Ingeturnd voor meer uitleg.
 2. Wanneer de klant een bestelling heeft geplaatst, ontvangt de klant een bevestiging hiervan per e-mail.
 3. Wanneer Ingeturnd niet in staat is om de bestelling uit te voeren, zal de klant per e-mail op de hoogte worden gesteld. De overeenkomst wordt dan zonder rechtelijke tussenkomst ontbonden waarbij Ingeturnd niet gehouden is aan een schadevergoeding.
 4. Ingeturnd maakt alleen originele ontwerpen. Zodra blijkt dat de klant een ontwerp aan heeft geleverd waar zij niet het auteursrecht op heeft, wordt de bestelling afgebroken. Eventuele kosten die hieruit voortkomen worden op de klant verhaald.

Betaling en levering

 1. De prijzen zijn inclusief 21% BTW en exclusief verzendkosten.
 2. Betaling van de factuur dient binnen 14 dagen te gebeuren tenzij anders overeengekomen.
 3. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk – en zetfouten. Voor de gevolgen van druk – en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Bij druk – en zetfouten is Ingeturnd niet verplicht het product volgens de foutieve prijs te leveren.
 4. De bestellingen worden uitsluitend op de productieplanning geplaatst na betaling van de factuur.
 5. Bestellingen worden uitsluitend verstuurd na volledige betaling van de factuur. Op afspraak is ophalen van de bestelling ook mogelijk.
 6. Aanbetalingen worden niet terugbetaald wanneer de klant de bestelling annuleert. Bovendien komen alle gemaakte kosten tot aan het moment van annuleren voor rekening van de klant.
 7. Kosten die voortvloeien uit het niet betalen van de factuur van de bestellingen zullen ten koste komen van de klant.
 8. Producten in de voorraad blijven niet langer dan 2 weken gereserveerd. Mocht er binnen deze periode geen betaling plaatsvinden dan wordt aangenomen dat de klant afziet van de aankoop.
 9. Alle levertermijnen zijn indicatief. Aan eventuele genoemde termijnen kan de klant geen rechten ontlenen. Overschrijding van een termijn geeft de consument geen recht op schadevergoeding.

Ruilen en retourneren

 1. Producten besteld uit de voorraad kunnen geruild of geretourneerd worden. Hiervoor moet binnen 14 dagen na ontvangst van het product contact opgenomen worden met Ingeturnd. Als het product in goede staat ontvangen is binnen 14 dagen na de meldingsdatum, wordt het aankoopbedrag binnen zeven dagen na ontvangst teruggestort. Bij ruilen worden geen nieuwe verzendkosten in rekening gebracht.
 2. Het terug sturen van producten komt altijd voor rekening van de klant. Hierbij moet het retour formulier ingevuld meegestuurd worden.
 3. Gebruikte artikelen kunnen niet geretourneerd worden. Het passen van producten zoals dat in een fysieke winkel gebruikelijk is, is wel toegestaan.
 4. Gepersonaliseerde producten (bijvoorbeeld zelf samengestelde kleuren, een andere maat of met logo) kunnen niet worden geruild of geretourneerd (uitsluiting van het herroepingsrecht).
 5. Producten gekocht op een fysieke locatie van Ingeturnd zijn uitgesloten van het herroepingsrecht omdat de klant het product heeft kunnen bekijken, beoordelen en eventueel passen.
 6. In overleg met Ingeturnd kan overeengekomen worden, aanpassingen te maken op de reeds ontvangen gepersonaliseerde producten. Hiervoor kunnen kosten in rekening gebracht worden.

Garantie en klachten

 1. Bestellingen gemaakt door Ingeturnd zijn met de hand gemaakt, kleine verschillen tussen de producten zijn hierdoor mogelijk.
 2. Indien de klant de maten zelf heeft gemeten en deze doorgeeft, is de klant verantwoordelijk voor eventuele meetfouten.
 3. Afbeeldingen bij producten zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten. Ingeturnd kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de werkelijke kleuren van de producten.
 4. Op alle door Ingeturnd gemaakte producten zit 6 maanden garantie op fabricage fouten gerekend vanaf de factuurdatum. Hierbij gaat het om mankementen aan het product die veroorzaakt zijn door een fout tijdens de fabricage ervan. Samen met de klant zal bekeken worden welke oplossing (financiële compensatie, reparatie, vervangend artikel) het best bij het probleem past.
 5. Schade door onjuist gebruik, verkeerd wassen, kleurdoorloop bij een combinatie van donkere en lichte stoffen en normale slijtage vallen niet onder de garantie op fabricage fouten.
 6. Pilling (het ontstaan van pluisjes of haaltjes door contact met een ruw oppervlak zoals klittenband), vervaging van de kleur van de stof, verliezen van de glans van de stof en verliezen van de folie van de stof zijn normale eigenschappen van (folie) stoffen. Hier wordt dan ook geen garantie op gegeven.
 7. Er is geen garantie mogelijk op 100% fixatie van glittersteentjes. Door schuren, plukken of wassen kan er altijd iets loskomen.
 8. Eventuele gebreken aan producten of verkeerd geleverde producten dienen binnen 2 werkdagen na levering schriftelijk aan Ingeturnd gemeld te worden. Overige klachten dienen binnen 7 dagen schriftelijk gemeld te worden aan Ingeturnd.
 9. Wanneer Ingeturnd een verkeerd artikel levert, of wanneer Ingeturnd de klacht van de klant gegrond verklaard, heeft de klant het recht om het artikel te retourneren. In geval van ontbinding van de overeenkomst wordt het aankoopbedrag binnen zeven dagen na ontvangst teruggestort.
nl_NLDutch